Niko Kaistakorpi Ajatuksia maan ja taivaan väliltä - joskus muualtakin

Puljujärvi jalustalla ja Aaltonen kiirastulessa

MTV3:n katsojaäänestyksessä Jesse Puljujärvi valittiin eilenkin Leijonien parhaaksi pelaajaksi - taitaa olla valittu joka pelaamassaan pelissä, toivottavasti ei sentään niissä, jolloin oli viltissä tai poissa kokoonpanosta. Juha-Matti Aaltonen on taas jatkuvassa kiirastulessa, some-kommentteja katsoessa esimerkiksi kritiikki läpiajon päättymisestä torjuntaan on aivan absurdia. Mitenkäs ne suosikit Puljujärvi, Aho ja Rantananen onnistuivat aiemmassa pelissä rangaistuslaukauksissa?

En tiedä mitä peliä ja millä laseilla eilistä peliä katsoivat ne asiantuntijat, jotka saivat Puljujärven parhaaksi leijonaksi mm nollapelin pelanneen Säterin ohitse. Hänet valittiin muistaakseni parhaaksi siinäkin pelissä, jonka jälkeen Marjamäki laittoi hänet huilaamaan pois kokoonpanosta. Eikä nuo tehotkaan kovin kummoisilta näytä. Mutta Pulju on Pulju ja saa varauksettoman tuen kansalta.

Juha-Matti Aaltonen taas on tuomittu jatkuvaan kiirastuleen. Jos katsoo tuon hänen harhautusyrityksensä videolta, niin siinä oli maalintekijä asialla, mutta tällä kertaa ei onnistunut. ei siinä ollut mitään jäätymistä tms vaan hyvä yritys, mutta maailvahti vei pidemmän korren. Joukkueessa on monta muuta hyökkääjää, joka en sinäkään ei olisi läpaijoon edes päässyt tai luisteltu kiinni - tai joka ratkaisuhetkellä olisi jäätynyt.

Iltalehden artikkelissa voitonkin jälkeen yritettiin lämmitellä tätä Tamin ja Aaltosen välistä "kiistaa". eilisen illan ja tämän aamun luetuin artikkeli urheilusta oli "Juhamatti Aaltonen selitti Leijonien sensaatiomaalia vuolaasti - laittoi Taminkin viimeisen kerran hiljaiseksi". Aaltonen ei ole tätä keskustelu pitämässä yllä vaan toimittaja, joka yrittää hienon voitonkin hetkellä saada skuuppia aikaan. Hän sitten vastasi toimittajan kysymykseen: En tiedä. Hän saa huudella, jos siltä tuntuu, Aaltonen sanoi. Näinkö hän sitten laittoi Tamin hiljaiseksi?

Mitenhän Aaltosta loputtomasti kritisoivat ajatelvat sen hyödyttävän ja siivittävän joukkuetta menestykseen. ei ole ensimmäinen kerta, kun joku synnynnäinen maalintekijä ajautuu vaiheeseen, jossa maaleja ei tule ja itseluottamus rakoilee. Päästäänkö siitä eteenpäin paremmin kannustamalla vai jatkuvalla piruilulla? Olisiko Aaltosen onnistuminnen Suomen joukkueen eduksi? Vai onko mukavampaa päästä toteamaan, että mitäs minä sanoin - ei siitä mihinkään ole?

Maajoukkueen aiemmista pelureista minulle tulee Aaltosesta mieleen Mika Nieminen ja Puljujärvestä Timo Jutila vaikka puolustaja onkin. Jostain syystä jonkinsortin taiteilijaluonne ilman nöyriä yksikertaisia lausuntoja on punainen vaate suomalaiselle jääkiekkoyleisölle. Sen sijaan työmyyrältä vaikuttava, hokijargonia viljelevä ns "joukkuepelaaja" on paljon parempi.

Joukkueet tarvitsevat pelaajia erilaisiin rooleihin, Veikko aikanaan ja Juhis ratkaisevat välillä pelejä ja luovat ylivoimassa sekä pelissä muutenkin toisenlaista uhkaa vastustajalle kuin peruspuurtajat. Joskus he onnstuvat ja joskus ei, ailahtelevaa peli toki on välillä. Juteille ja Puljuillekin on tärkeä paikkansa ja roolinsa. Toivottavasti Puljun kehityksessä tulee uusi vaihe ja miehestä kasvaa todellinen ratkaisija myös miesten tasolla. Verrattuna Ahoon ja Rantaseen kehitys vaikuttaa polkeneen paikallaan viime vuonna, mutta itse en ole uskoani menettänyt siihen, etteikö sieltä vielä tultaisi.

Kova on paikka huomenna Ruotsia vastaan. Onnea koko joukkueelle - sekä työmyyriille että artisteille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Median pitää pitää yllä oman etunsa takia yleisön kiinnostusta huippu-urheiluun ja se tehdään tavalla tai toisella.

Juhani Tamminen lausuu teesejään 120 % varmuudella, mutta jos faktat osoittavat väitteen vääräksi, hän vaikenee asian. Donald Trump sentään yrittää selitellä pieneen menneen toteamuksensa itselleen edulliseksi. Tamin kohdalla esimerkki voisi olla esimerkiksi vaatimus Korpisalon nostamisesta ykkösmaalivahdiksi.

Ai niin, Tammisen viimeisin teesi oli, että Aaltosen & Kemppaisen maalia edelsi jäähyn arvoinen estäminen. Olisiko tuota esiin nostanut, jos ei Aaltonen olisi ollut osapuolena.
http://www.mtv.fi/sport/mm2017/artikkeli/leijonien...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tamin on saatava kato viimeinen sana..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Donald Trump sentään yrittää selitellä pieneen menneen toteamuksensa"

Tuskin hän "pienessä" on toteamuksia lausunut, sillä hän on absolutisti. ;)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

http://www.iltalehti.fi/mmjaakiekko-2017/201705192...

Tami se jaksaa, nyt hermostuu yhden lauseen vastauksesta toimittajan kysymykseen. Voisiko tämän verhokankaisiin pukeutuvan aurinkokuninkaan jättää seuraavista kisoista pois? Ego pursuaa saumoista ulos.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kemppainen - Pihlström - Aaltonen Suomen paras ketju Ruotsia vastaan, eniten maalipaikkoja ja kiekollista peliä.

Tämän blogin suosituimmat